Gasgrill eller kul? Her er forskellen
Kategorier
Filter

Gasgrill eller kul? Her er forskellen

(227)
Filter
Mærke
  • (1)
  • (146)
  • (14)
  • (3)
  • (6)
  • (24)
  • (32)
Brændselstype
  • (3)
  • (4)
Vis kun
  • (221)
  • (16)
  • (227)
  • (227)
  • (41)
  • (6)
Pris
  • (4)
  • (46)
  • (81)
  • (40)
  • (15)
  • (7)
  • (4)
  • (30)
  • -
Sorter efter
1
103 kr
Inkl. fragt
På lager
Grill og udendørs madlavning
2
69 kr
Forventes på lager: 28. maj 2019
Grill og udendørs madlavning
3
353 kr
Inkl. fragt
På lager
Grill og udendørs madlavning
4
399 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning
5
2299 kr
2499 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
6
499 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning
7
219 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning
8
453 kr
Inkl. fragt
På lager
Grill og udendørs madlavning
9
849 kr
-15%
999 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning
10
89 kr
Inkl. fragt
På lager
Grill og udendørs madlavning
11
319 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning
12
2799 kr
2999 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
13
1899 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning
14
3349 kr
Inkl. fragt
På lager
15
2379 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
16
2999 kr
Inkl. fragt
På lager
17
349 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning
18
259 kr
Inkl. fragt
På lager
Grill og udendørs madlavning
19
259 kr
Inkl. fragt
På lager
Grill og udendørs madlavning
20
159 kr
Inkl. fragt
Kun få på lager
Grill og udendørs madlavning

Du nåede bunden af listen

Gå til toppen

Ingen produkter fundet

Se vores topliste her

Den er stensikker hver eneste sommer. Når farmand, onkel eller bedstefar inviteres til grill, så insisteres der på kulgrill. For det er kun den rigtige grill, der giver kødet den der skønne røgede smag. For adskillige i den ældre generation er en gasgrill noget nymodens pjank.

- Så kunne man lige så godt lave det i ovnen, hører man ofte hvis man selv er indehaver af en gasgrill.

Det store spørgsmål er så imidlertid. Hvad er myter, og hvad er fakta? Kan det virkelig passe, at det kun er på kul, at din grillmad får den der mageløse smag? Hvad er egentlig bedst i forhold til selve grill-oplevelsen? Spørgsmålene er mange, når man er ved at være træt af den mørbankede kuglegrill fra fortidens levn og overvejer at investere i en ny grill. Herunder kommer der lidt svar på, hvad den reelle forskel er på de to grill-arter.

Vi starter med myten om, at kød på kulgrill bare smager bedre. Adskillige eksperter slår fast på diverse grill-fora, og dem er der rigtig mange af, at det er en myte.
Gasgrillen kan også være med, når det gælder den der lidt røgede smag. Mange producenter af grill på gas har optimeret med såkaldte flavourizer bars. Når fedt og saft fra kødet drypper ned på dem, brænder det af og giver den vi kender som ægte grillsmag.

Andre gasgrill har en røgboks med egen brænder indbygget. Så kan man selv tilføje lidt vædet træflis i røgboksen for at skabe den røg, der sætter sig i grillmaden.

Du kan i princippet også selv indlede med at lægge træflis eller noget træ på risten. Muligvis får du ikke en røgbombe som stikker helt hen til naboerne, men mindre kan også gøre det, hvis du vil have en mere autentisk oplevelse.

Når det gælder en kulgrill kan du til gengæld langt hurtigere få noget røg til grillmaden. Vædet eller tørt træ i de glødende kul er en kombination, der nok skal få hele nabolaget til at dufte, at du er grillguru. Jo mindre stykker træet er, jo mere vædet skal de være, for ellers brænder de hurtigt af.

Det er nærmest blevet en hobby i sig selv, hvilke træsorter man skaber den bedste røg på grillen med. I den kraftige ende har man eksempelvis træsorten Mesquite, som bruges meget af de amerikanske BBQ-kokke. Især oksekød favner smagen i den træsort rigtig godt, og den forhandles blandt andet af Weber i Danmark. Egetræ giver også en rigtig kraftig smag. Hvis man mere hælder til en middel smag, så er bøgetræ og elm eksempelvis fortræffeligt. I den helt milde ende, hvor man bare skal bruge en let smag af røg, så kan birk benyttes.

Der er endda også retningslinjer i, hvordan kødet modtager smagen. Laver du grillet laks eller grillkylling, så skal du bruge svagt eller middel røgtræ, fordi den slags kød absorberer røgsmagen lynhurtigt. Er du på oksekøds-hylden med grillbøffen eller en grillet oksemørbrad, så kan det kraftige røgtræ sagtens benyttes.

Hvis man er typen, der elsker grillmad, og gerne får det året rundt, så anbefales det, at man vælger en gasgrill. Hvis man ikke er til den mægtige Grill Royal størrelse, så har Eva Solo med dansk design leveret nogle af markedets mest elegante grill. Det er både funktionelt og ikke mindst flot, at man har formået at gemme gasflasken inde i selve grillen på gas modellen.

Med tre brændere, der hver har flere zoner, er det let at regulere temperaturen i den enkelte zone, så det passer til lige præcis til det mad, du placerer derpå.

https://www.coolshop.dk/produkt/eva-solo-gas-grill-inkl-stegelag-med-termometer-og-fladt-lag-59-slv/AJ4Q5K

Det er de færreste danskere, der har tid til at komme hjem og starte grillen op i et langsomt tempo med en kold øl eller drink i hånden. Det er oftest forbeholdt weekender eller særlige lejligheder. Så har man mod på at grille ofte, er gasgrillen din ven. Især familiefaderen bør gå direkte efter gas frem for kul. Når du griller med gas har du lynhurtigt din ønskede temperatur og kan komme i gang med at grille. Man bliver oftere populær blandt familiemedlemmerne for gas, i stedet for at man altid lige i sidste øjeblik finder ud af, at man ikke har nok kul til middagsmaden.

Gasgrillen er desuden fantastisk til bøffer og andre kødstykker, der har en grill-tid på blot nogle minutter. Det føles nogle gange lidt omstændigt at tænde op i en kulgrill kun for at benytte den i mindre end ti minutter. På Eva Solo grillen kan du med de forskellige zoner lave et område, hvor der er rigtig varmt. Her kan du give dine bøffer halvandet minut på hver side, så der kommer en delikat stegeskorpe. Derefter kan man rykke kødstykkerne over på et andet område, hvor de så steges færdigt.

Et andet stærkt argument for gas er, ifølge Johnny Laursen fra grillguru.dk, at man laver de bedste pizzaer. Gassen afgiver fugt, når den brænder. For pizzaen betyder det en markant bedre ophævning, og skorpen bliver desuden mere sprød i forhold til en helt almindelig ovn.

Det er selvsagt også lettere at regulere temperaturen i en gasgrill. Du skal være langt mere erfaren i at grille for at styre temperaturen med en grill, der bruger kul. Mange tror fejlagtigt, at man kan styre temperaturen ved at tilføre meget eller lidt luft. I virkeligheden er det mere mængden af kul eller briketter, som har en betydning for temperaturen.

På prisen er det oftest billigst at gå kul-vejen. Eva Solo har produceret en mindre version af deres design-grill, og den er i kul til en væsentligt billigere pris end dem med gas.

https://www.coolshop.dk/produkt/eva-solo-kul-grill...

Eksperterne påpeger dog, at det i længden nok bliver nogenlunde samme pris på gas og kul. Det er dyrere at købe kul fra gang til gang end gasbeholderen, som oftest holder i et godt stykke tid.

En anden positiv ting ved kulgrillen er, at den er markant lettere at rengøre end sin modstander i det modsatte ringhjørne. Det er let at få asken ud af en kulgrill. Med en gasgrill er man nødt til at være mere påpasselig med at tømme fedtbakke og sørge for at bunden er tørret ordentligt af. Drypper der gammelt fedt ned i bunden, kan det faktisk udvikle sig til ret høje flammer.

Det er desuden væsentligt at være påpasselig, når man griller, at man ikke får for hyppigt branket kød. Det kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, som lidt teknisk kaldes for stegemutagener. Nu er det ikke sådan, at det er til skræk og advarsel at grille sin aftensmad, men der er et par helt enkle tips til at undgå branket kød. Undersøgelser foretaget af DMRI og teknologisk institut har påvist, at hvis man vender kødet hvert andet minut og tager det af i tide ved en kernetemperatur i kødet på 65 grader, så undgår man stegemutagener.

Derudover opfordrer de også til at stege kødet ved indirekte varme i stedet for direkte over kul eller gasflammen. Ved indirekte varme får man desuden den samme saftige smag. Man kan selvfølgelig altid også bare skære den brankede del af kødet af.

En vaskeægte grillguru har naturligvis udstyret helt i orden. Det rigtige grill tilbehør hæver ens grillniveau fra godt til ekstraordinært.

Eva Solo har blandt andet udviklet en stegeplade, som giver helt nye muligheder for at tilberede din mad på grillen. https://www.coolshop.dk/produkt/eva-solo-plancha-pande-til-grill/AD9JN6

Stegepladen har to sider, hvor den ene er rillet som er egnet til kød, fisk og grøntsager. Den glatte side er ideel til spejlæg, bacon og pandekager. Samme producent kommer også med løsningen på de evige pladsproblemer, når man griller. De fleste grillmestre kender det med at løbe frem og tilbage med tallerkener fyldt med kød, og man skal ofte jonglere hurtigt med både kylling, bøffer og pølser.

Med et sidebord får man lige den ekstra nødvendige plads til et par tallerkener eller krydderierne. https://www.coolshop.dk/produkt/eva-solo-grill-sidebord/AJ3Q7K

Er man rigtig tjekket, så har man naturligvis også lige en bagesten med bageplade, så man selv kan tilberede byens bedste pizza. Det er også en ide at investere i nogle grillspyd, så man kan lave lækre anretninger til familien eller gæsterne.

I det hele taget sættes der pris på variationer af grill mad frem for de helt traditionelle pølser og bøffer. Ikke at der er det mindste i vejen med det, men forsøg eventuelt at have en lille grill overraskelse med, hver gang du har spisende gæster på besøg. Vidste du for eksempel, at vandmelon faktisk er ret lækkert grillet? Hvis man skærer den ud i nogle skiver og tilsætter lidt olivenolie, salt og peber så får vandmelonen faktisk en mere kødagtig smag, når de begynder at tørre ud over varmen. En avocado kan også være smækker, hvis man skærer den over i to halve og piller stenen ud. Griller du den med kødsiden nedad i cirka fem minutter får du en lækker røget smag af din avocado.

Det flyder online med adskillige gode websites, hvor grill er i højsædet. Et af de mest inspirerende steder at hente nyttige informationer om grilleri samt lækre opskrifter, er i selskab med Gastromand. Det er en flok gutter, der har specialiseret sig i at skrive om, hvordan man laver rigtig mad til rigtige mænd. Inde på deres hjemmeside kan man blandt andet finde en masse lækre grill opskrifter. Der er alt lige fra pulled pork til and. https://gastromand.dk/tag/grill-opskrifter/

Månedsmagasinet Samvirke, som har en ganske brugbar hjemmeside, fokuserer også rigtig meget på grill. De giver mange gode råd på opskrifter, og ikke mindst hvad man skal være opmærksom på, når man griller. http://samvirke.dk/tema/grill.html

Det er de færreste danskere, der har råd til hushjælp, der følger op på en fantastisk grillaften med vennerne. Så oftest står man også selv med rengøringen af grillen, og det må man ikke bare springe over. Udgangspunktet er, at du godt kan klare dig med en grillbørste, lidt stanniol og så lidt brun sæbe. Ellers findes der adskillige midler til at rengøre grillen i det nærmeste supermarked.

Hvis man vil have det hurtigt overstået, så er det bedst at tage fat i rengøringen, mens grillen stadig er lun. Udnyt det til at tage en ekstra kold øl med over og tag en mere stille snak med en fra selskabet imens.

Brug grillbørsten til at skrabe grillristen ren og vask derefter risten med vand og sæbe. Det kan du gøre i køkkenvasken eller måske ude i brusekabinen. Næste gang du bruger din grill, kan du eventuelt smøre grillristen ind i madolie, før du tænder op, så du undgår, at der sidder madrester fra sidste gang. Den indvendige side af grillen kan rengøres, når den har stået i et døgns tid og er helt afkølet. Derefter kan man tømme indholdet som madrester og aske og tørre indersiden af med lidt sammenkrøllet stanniol. Har du en gasgrill bør du sørge for, at dine flavorizer bars er godt rengjort. Det kan du gøre ved at skrue helt op for varmen på maksimal styrke i et kvarters tid. Husk at tage din grillrist op, hvis den er lavet af støbejern. Derefter kan du lade grillen køle ned og skrabe flavorizer bars med grillbørsten.

Er du til lidt ekstra hygge i haven med skumfiduser og lidt bålhygge, så er du nødt til at eje et Bon-fire sæt med grillrist. https://www.coolshop.dk/produkt/bon-fire-basisst-mgrillrist-og-kder/AH9J2Q

Lav din egen lille lejrbålsstemning i haven med det her produkt, som du naturligvis får billigst i Danmark på Coolshop.
God grill-sommer.

Login på Coolshop



Glemt kodeord?

Oops!

Der opstod en fejl under forsøget på at behandle anmodningen. Kontakt kundeservice hvis fejlen fortsætter.

Tilføjet til kurven

Varen er fra en Coolshop Marketplace sælger ?
Forventet leveringstid er - hverdage
Fortsæt med at handle Vis kurv

Oops!

Gå til toppen