Afdelinger
Sider
Information
FilterNulstil
Sektion
  • Wine and spirits
Kategori
  • Spirits
    12
Underkategori
  • Champagne
    60
  • Cognac
    11
  • Gin
    120
  • Liqueurs
    2
  • Port
    10
  • Red wine
    83
  • Rosé
    18
  • Rum
    207
  • Tequila
  • Vodka
    46
  • Whisky
    146
  • White wine
    15
Mærke
  • Creencias Tequila
    3
  • Don Fernando Tequila
    3
  • El Amo Premium Tequila
    3
  • Grillos Tequila
    3
Pris
  • 300 kr. - 450 kr.
    2
  • 450 kr. - 600 kr.
    5
  • 600 kr. - 750 kr.
    5
Vis kun
  • På lager
    12
Sælger
  • Tequiladk
    12

Mad og drikke

Tequila · Wine And Spirits

(12)

Tequila — en spiritus associeret med mexicanske bønder, cowboys og banditter — har fundet vejen til ethvert barskab med respekt for sig selv. Tequila er støt steget i status i de seneste år og er nu placeret på øverste hylde sammen med cognac, whisky og alle de andre tunge drenge. Vi kender alle tequila som den primære ingrediens i en lækker margarita. Eller som en hurtig ansigtsvrider, der bliver smækket ned sammen med citron og salt. Faktum er, at tequila sagtens kan nydes på en mere raffineret måde — det handler blot om at få fat i den rigtige variant. Her på siden finder I et bredt udvalg af tequila til de billigeste priser - leveret med fri fragt. Gå selv op opdagelse.



Det er de færreste spiritus, der er omgivet af så meget mystik som tequila — og af gode grunde. Denne stærke og genkendelige mexikanske spiritus er blevet serveret i flere århundrede og trods stor konkurrence fra andre spiritus, har tequila gang på gang levet op til kvalitet og smag. Tequila er blevet en spiritus, der er respekteret og anerkendt af de bedste bartendere verden over. Ja, selv George Clooney har set potentialet og startet et tequila brand op. 



Tequila - alt, du behøver at vide



I 1400-tallet var store områder af det nuværende Mexico beboet af aztekere — et folkefærd, der forstod at holde fest. Tequila startede ikke ud som et partystarter shot, det startede ikke engang som det tequila, vi kender i dag.Aztekerne fandt på daværende tidspunkt glæde i en fermenteret drik kendt som ‘pulque’. Drikken var resultatet af en gæringsproces i saften fra agave-planten, og denne mælkeagtige væske var så vigtig for azteker-kulturen, at de tilbad to guder for deres forhold til spiritus. De første dokumentationer for ‘pulque’ kan spores 200 e.Kr. — naturligvis indgraveret på stenvægge — men det var først mange århundrede senere, at drinken virkelig fik vind i sejlene. Aztekerne modtog et overraskende besøg fra Spanien — der senere skulle vise sig som fødslen på tequila.


Der hersker mange teorier om, hvor destillationen af agave havde sin begyndelse. Man ved, at den spanske invasion af Mexico havde en del at gøre med det. De tørstige spanioler kunne ikke være foruden deres populære cognac, da forsyningerne begyndte at slippe op, og de begyndte derfor at eksperimentere med agave-planten. Groft sagt nåede de frem til det, vi i dag kender som mezcals — en traditionel mexicansk og alkoholholdig drik. Hvis vi skal gå helt i detaljen, er alle tequila teknisk set mezcals, men ikke alle mezcals er tequila. Det er forvirrende, men de smager godt! 
I midten af 1500-tallet åbnede den spanske regering en handelsrute mellem Manila på Filippinerne til Mexico, og i begyndelsen af 1600-tallet så det første tequila destilleri dagens lys.

Mellem 1700-tallet og 1800-tallet begynder den moderne tequila at komme på banen. Cuervo-familien, der står bag det mest solgte tequila brand på verdensplan, startede den kommercielle destillering af tequila i 1758. Sauza-familien skød deres produktion i gang i 1873, og vi er sikre på, at der er et par andre småproducenter, der prøvede lykken midt i mellem. Don Sauza var manden, der identificerede den blå agave, som senere viste sig at være den bedste agave-plante til at fremstille tequila. Det, vi kender som tequila i dag, blev højst sandsynligt produceret på et af disse destillerier. 

Cuervoerne, Sauzaerne og Herraduraerne. Alle var de en del af den spanske invasion, som ramte Mexico i kolonitiden, og særligt Cuervofamilien havde poterne dybt nede i centraladministrationen af tequila og var således godt positioneret til at være med til at skabe grundlaget for tequila industrien. Familiedynastierne bag tequila er en afsindigt spændende historie, som på godt og ondt afspejler Mexicos nyere historie.
I dag har familierne solgt deres virksomheder til store amerikanske spirituskonglomerater, men Sauzafamiliens oldebarn holder dog stadig stand og er startet forfra med et lille, men eksklusivt brand — Fortaleza af høj kvalitet.

Tequila tog hurtigt rejsen nordpå og over grænsen til Amerika. Her herskede på daværende tidspunkt et forbud mod alkohol, og amerikanerne var godt trætte af dårlig whisky og gin brygget i et badekar. En frustration, der banede vej for Mexicos søde agave-nektar. Tequila opnåede stille og roligt mere og mere popularitet, og den mexicanske by Tijuana, der grænser op til Californien, fik lige pludselig besøg fra valfartende og tørstige amerikaner, der søgte hjælp i de hundrede barer, hvor tequila flød i stride strømme. Tequila havde ramt sin guldalder.

Endelig kom året. 1936 medbragte nedlæggelsen af forbuddet, og det var igen tilladt at drikke i staterne. Det var ikke længere nødvendigt at valfarte til Mexico for at få slukket tørsten, og produktionen af tequila gik forholdvis i stå. 
På samme tidspunkt pakkede journalisten James Graham kufferten sammen med sin kone og begav sig af sted på ferie. Han havde længe drømt om at opleve Tijuana, og det blev derfor destinationen. Her faldt de over en af de overlevende tequila barer — drevet af en irer kaldet Madden. En mand, der var kendt i området for sin aldeles velsmagende tequila og sin selvopfundne drink ‘Tequila Daisy’. 
Tequila geniet fra Irland indrømmede blankt, at drinken var skabt ved et tilfælde — en heldig fejltagelse, der senere skulle blive en af de mest ikoniske drinks. Margarita var opfundet, og produktionen af tequila steg igen. 



Mexico havde fat i noget og i et forsøg på at tage ejerskab over udtrykket ‘tequila’, erklærede den mexicanske regering udtrykket som en ejendomsret i 1974. For at man nu kunne kalde sit produkt tequila, skulle ens produkt produceres i visse områder i Mexico. Det var altså nu ulovligt at fremstille ‘tequila’ i andre lande. ‘The Tequila Regulatory Council’ var oprettet for at opretholde denne lov og desuden for at sikre kvaliteten og fremme kulturen omkring tequila. 

Tequila har været på en omfattende rejse fra den ydmyge og mælkeagtige ‘pulque’-drink til nutidens eksklusive tequila, hvor bartendere står klar til at mikse og præsenterer agave-nektar i smukke drinks som Margarita og Tequila Sunrise. Ivy Mix, der er blevet kåret som verdens bedste bartender, startede en tequila bar inspireret af Mexico. Her bliver der serveret tequila drinks, der ville få de gamle aztekere til at hæve glasset i forundring. 



Tequila — den hippeste spiritus



Tilbage i tiden blev agave-brændevinen hovedsageligt drukket af Mexicos bønder og arbejdeklasse. Det bliver den stadigvæk. I den mexicanske delstat Oaxaca går mexicanerne stadig rundt og drikker hjemmebrygget tequila tappet over på brugte plastikflasker.
Længere mod nord — på Manhattens dyre cocktailbarer — betaler kunder flere tusinde kroner for en flaske tequila fra samme delstat i Mexico. Tequila er blevet en bestseller fra New York til Paris og har opnået favorit-status blandt branchens professionelle.


Tequila bliver — som skrevet ovenover — fremstillet af den kolossale agaveplante, der vokser som kæmper i Mexico. Her tager man hjertet af planten og karamelliserer den over varme sten, inden den bliver knust med store stenmøller og herefter destilleret. Denne proces giver tequila den kraftige og røget smag, der er så genkendeligt i tequila. 
Tequila er en af de få typer spiritus, der stadig bliver fremstillet som for 300 år siden. Selve produktionen er et stolt håndværk, og der bliver ikke brugt maskiner til fremstillingen. Agave-planterne skal være minimum 8 år gamle, før de bliver sat i brug, men det kan bruges helt indtil, de er 45 år. Hvis man er så heldig at opleve områderne i Mexico, er det fascinerende at se, hvor stor respekt, der er for jorden, planterne og processerne.

Oops!

Der opstod en fejl under forsøget på at behandle anmodningen. Kontakt kundeservice hvis fejlen fortsætter.

Tilføjet til kurven